Καλησπερα φίλοι μου! Μπήκαμε στον Απρίλιο, βέβαια το σκηνικό μόνο Απρίλιο δεν θυμίζει.. Το καλό βέβαια είναι ότι αυτός ο χειμερινος καιρός μας βοηθάει το να μείνουμε σπίτι και όχι να βγούμε έξω για μια άσκοπη βόλτα.

Σήμερα θα σας μιλήσω για κάτι το οποίο νομίζω ότι μου αλλάζει την ζωή. Κι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τον διαλογισμο.

Είχα προσπαθήσει και στο παρελθόν να κάνω,με στόχο να μειώσω το άγχος. Ήταν η περίοδος που έδινα πανελλήνιες. Βέβαια σε κάποιο σημείο τα παράτησα γιατί δεν έβλεπα αποτέλεσμα.

5 χρόνια μετά, παρακινηθηκα από μια πολύ καλή φίλη μου που και αυτή τώρα ξεκίνησε. Αφού δεν είχα να χάσω κάτι, λέω ας δοκιμάσω.

Αυτή την φορά ξεκίνησα με διαφορετική νοοτροπία. Περιμενα όντως να μειωθεί το άγχος και δεσμευσα τον εαυτό μου ότι δεν θα τα παρατήσω.

Έτσι λοιπόν ξεκινησα αρχικα να κάνω 5 λεπτά την πρώτη εβδομάδα και τώρα που είμαι στην 4η κάνω γύρω στα 25 λ. Ο διαλογισμος πλέον δεν απαιτεί να καθόμαστε οκλαδον, αλλα κυριολεκτικα όπως μας βολεύει (μπορούμε να κάνουμε και καθιστοι, ακόμη και ξαπλωμενοι ). Μπορείτε να κάνετε χωρίς μουσική, ή να επιλέξετε μια κατάλληλη για αυτό τον λόγο μουσική (θα τη βρείτε στο YouTube ), ακόμη και να κάνετε καθοδηγουμενο διαλογισμο ( υπάρχουν κανάλια στο YouTube με θετικές δηλώσεις ).

Τώρα τα αποτελέσματα:

Αν και είναι μικρό το χρονικό διάστημα που το ξεκίνησα, έχω δει μια Α διαφορά. Πρώτον, νιώθω διαφορετικη τη στάση του σώματος μου. Επίσης έχει μειωθεί κατά έναν βαθμό το άγχος μου. Έχουν αλλάξει οι σκέψεις μου, δεν τα βλέπω όλα μαύρα και μάταια, και προσπαθώ να ελέγχω τις σκέψεις μου δηλαδή αυτό που σκέφτομαι τον τελευταίο καιρό είναι » θα πάνε όλα καλά, αλλά και να μην πάνε θα προσπαθήσεις να κάνεις ο,τι καλύτερο μπορείς «.

Γενικά μετά από αυτό το 25λεπτο νιώθω μια χαρά και μια ηρεμία που δεν ξέρω αν θα την έβρισκα αν έκανα κάτι άλλο πέρα από τον διαλογισμο.Νιωθω ότι αρχίζω να νιώθω ευγνώμων για κάποια πράγματα, ακόμη και τα πιο μικρά! Είμαι πρόθυμη να συνεχίσω, ενώ μου βγαίνει εμφυτα η τάση να παρακινω και άλλους να ακολουθήσουν. Να δοκιμάσουν έστω για 5 λεπτά.

Εσείς έχετε δοκιμάσει; Κι αν ναι , θα ήθελα να μου μιλήσετε για την εμπειρία σας αλλά και να μου δώσετε περισσότερες συμβουλές!

Σας φιλώ ♡