Δεν πάει καιρός που ξεμπερδεψα με τις υποχρεώσεις μου στα Ιωάννινα. Ε, όπως ήταν το λογικό επέστρεψα για λίγο καιρό στο πατρικό μου και με την γκαντεμιά που με κυνηγάει τον τελευταίο καιρό βλέπαμε.

Το πατρικό μου είναι μονοκατοικία. Μένουμε σε γειτονιά, χαιρετιομασταν (πλέον λόγω κορωνοιου κλειστηκαμε μέσα ) κάθε πρωί, έβλεπες τα δεντρα είναι πολύ ωραία εδώ. Ε, κι όταν πέρασα τα έχασα όλα αυτά και μου κακοφανηκε. Κλειστηκα σε ένα κλουβί. Ε μετά συνηθισα βέβαια αλλά και πάλι μου ελλειπε η γειτονιά μου.

Όπως έχω ξαναγράψει λατρεύω τα ζώα. Και γάτες είχαμε, και χελώνες και κουνελακια κι ο,τι μπορείς να φανταστείς! Στα Ιωάννινα ειδικά πέρσι περίπου τέτοια εποχή έρχονταν κάθε πρωί στο μπαλκόνι μου ένα περιστερι. Ε κι εγώ σιγά το έγκλημα που έκανα, άφηνα κάθε πρωί στο μπαλκόνι μου λίγο ψωμί.

Και τώρα έρχεται το κουλό της υπόθεσης :Περνάει ένας μήνας και μια Κυριακη μεσημέρι χτυπάει το κουδούνι μου. Παραξενευτηκα γιατί δεν περίμενα κανέναν. Ανοίγω, ήταν κάποιος που δεν γνώριζα. Μου συστήθηκε βέβαια λέγοντας μου τα εξής :» Γειά σου, είμαι ο γείτονας από την απέναντι πολυκατοικία ήθελα να σου πω να μην ξανααφησεις ψωμί στο μπαλκόνι σου γιατί έρχονται τα περιστέρια και τα θρυμματα πέφτουν στο αυτοκίνητο μου «.

Ήθελα να γελάσω τόσο πολύ εκείνη την στιγμή. Δηλαδή όταν ο άλλος είναι περίεργος, αφορμή ψάχνει για τσακωμο. Εννοείται ότι δεν ξανααφησα αλλά και πάλι κατάλαβα πολλά.

Γίνετε λίγο άνθρωποι και μην μιζεριαζετε με το παραμικρό. Δεν περιμένω να αγαπήσετε ξαφνικά όλοι τα ζώα και να γεμίσουν οι πολυκατοικιες με σκύλους, γάτες ή δεν ξέρω κι εγώ τι . Μην ψάχνετε αφορμή για τσακωμους με άγνωστους επειδή «σας λερωσαμε το αυτοκίνητο με λίγο ψωμί 😂». Ελπίζω αυτό το διάστημα του εγκλεισμου να αναθεωρησετε ορισμένοι και να τα ξαναβρειτε με τον εαυτό σας και να μάθετε να ελέγχετε το θυμό σας μπας και αλλάξει κάτι προς το καλό αυτή τη φορά.

Ένα ηθικό δίδαγμα όλης αυτής της ιστορίας στον εαυτό μου : Την επόμενη φορά που μείνω σε πολυκατοικία, το πρώτο πράγμα που θα κοιτάξω είναι :α)αν δέχεται τα ζώα (που είναι νομιμοτατο να έχεις κατοικίδιο σε διαμέρισμα αλλά τέλος πάντων ) και γενικώς φιλική με τα ζώα , β) εάν οι ενοίκοι των απέναντι πολυκατοικιων (που φτασαμε😂) είναι σε νορμάλ κατάσταση.

Αυτά.

Σας φιλώ και να προσέχετε ❤