Pumpkin velvet soup ή αλλιώς  σούπα βελουτέ κολοκύθας! Μια σούπα με μαγική γεύση και υφή που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!

Υλικά:

  • 1 1/2 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. αλάτι χονδρό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα, χοντροκομμένη
  • 1/2 κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μερίδες  Ζωμό Λαχανικών
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 κ.σ. μαργαρίνη (ή εναλλακτικά βούτυρο)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτέλεση:

Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι και το χονδρό αλάτι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα.

Στο μεταξύ, βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο.

Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.Καθαρίζουμε την κολοκύθα από τη φλούδα και την προσθέτουμε στη σούπα. Σιγοβράζουμε για 10΄ ακόμη.Στη συνέχεια χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε με τη μαργαρίνη (ή με βούτυρο, αν προτιμάμε) και την κρέμα γάλακτος.