Καλησπέρα #makeuplovers και γενικως καλησπέρα σε όλους!
Αν και το κεντρικό θέμα συζήτησης παντού τον τελευταίο καιρό είναι ο κορωνοιος, εγώ θα τον αποφύγω και θα αναρτω γενικώς θέματα που αφορούν αυτό το ιστολογιο. Το μόνο μηνυμα που θα δώσω απλά είναι να προσέχετε τον εαυτό σας και όσους αγαπατε με το να μείνετε σπίτι! Εύχομαι να περάσει όλο αυτό σύντομα και να μην έχουμε αλλα θυματα!

Το σημερινό θέμα μας είναι τι αξίζει περισσότερο,τα οικονομικά ή τα φαρμακευτικα καλλυντικά; Ιδού η απορία!

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που την τελευταία δεκαετια ταλανιζεται από την οικονομική κριση πολλές γυναίκες στρέφονται σε πιο οικονομικά καλλυντικά χωρίς να εξετάζουν καν την ποιότητα του προϊόντος αγοράζουν. Πολλές εταιρείες καλλυντικών πουλουν προϊόντα που υποσχονται σεβασμό προς το δέρμα και απίστευτη κάλυψη σε αρκετά οικονομική τιμή. Είναι όμως πραγματικά έτσι; Τα προϊόντα αυτά σέβονται τις ανάγκες της επιδερμίδας κάθε γυναίκας;

Θα σας μιλήσω καθαρά από προσωπική εμπειρία.

Η απάντηση είναι όχι.

Την έχω πατήσει δύο φορές με make up και μια με καθαριστικό προσώπου που ο καθένας μπορεί να βρει στην αγορά. Τα make up δε, αρκετά γνωστών εταιρειών (δεν θα αναφέρω ονόματα για ευνόητους λόγους) μόλυναν το πρόσωπο μου και εμφάνισα ακμή. Την πρώτη φορά το αντιμετώπισα, την δεύτερη φορά που είναι και πρόσφατη ( απο Νοέμβριο – Μαρτιο) αντιμετωπισα πρόβλημα με την ακμή, σε σημείο να αισθάνομαι άσχημα με τον εαυτό μου. Τώρα βέβαια ακολουθώντας την κατάλληλη θεραπεία είμαι σε πολύ καλό δρόμο και το πρόσωπο μου έχει καθαρίσει αρκετά.

Τώρα η ιστορία με το καθαριστικό προσώπου θα μας πάει δύο χρόνια πίσω το Φθινόπωρο του 2017. Ενώ αρχικά ήμουν ικανοποιημενη από το προϊόν, ξαφνικά έβλεπα το πρόσωπο μου να ξεφλουδιζει! Μαντέψτε! Τα χημικά του προϊόντος αυτού αντιδρούσαν με τους ατμοσφαιρικους ρύπους κάθε φορά που έβγαινα έξω, με αποτέλεσμα το δέρμα μου να ξεφλουδιζει! Εννοείται ότι όταν το έμαθα το προϊόν αυτό το πέταξα στα σκουπίδια και δεν το ξαναχρησιμοποιησα ούτε το ξανάαγορασα ποτέ!

Από εδώ και πέρα έχω αποφασίσει ότι make up, πουδρες καθαριστικα και προϊόντα ντεμακιαζ θα είναι προϊόντα που βρίσκονται στα φαρμακεία. Δεν λέω, μπορεί να διαλέξω ένα κραγιόν ή μια σκιά από μια κοινή εταιρεία, αλλά όσον αφορά το προσωπο μου δεν το διακινδυνευω. Είναι προϊόντα που εισχωρουν στο δέρμα μας . Σίγουρα άλλη τιμή έχει ένα make up της APIVITA από ένα make up της Radiant, όμως ξέρω ποιο προϊόν είναι καλής ποιότητας και ποιο όχι. Ξέρω ποιο από τα δύο θα σεβαστει τις ανάγκες της επιδερμίδας μου και πιο όχι.

Με αυτά τα περιστατικά και με αυτή μου την απόφαση, θέλω να περάσω ένα μήνυμα στα νέα κορίτσια και στα κορίτσια της ηλικίας μου. Προσέξτε τι βάζετε στο δέρμα σας! Ελέγξτε προσεκτικά, κάντε την έρευνα σας, δείτε τι ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σας και έπειτα προχωρήστε στην επιλογή του !

Είναι το δέρμα μας και πρέπει να το σεβόμαστε!

Σας φιλώ ♡